Usain Bolt kan zijn loopbaan als profvoetballer beginnen bij Valletta FC. De club uit Malta heeft de atletieklegende een contract voor twee jaar aangeboden.

"Een kampioen is altijd welkom bij ons. Daarnaast geloven wij dat niks in de wereld onmogelijk is", zegt directeur Ghasston Slimen van Valletta in gesprek met ESPN.

Bolt traint al sinds juli mee bij Central Coast Mariners, maar de Australische club heeft hem nog altijd geen contractaanbieding gedaan. De voormalige topsprinter maakte vrijdag wel twee doelpunten in een oefenwedstrijd tegen Macarthur South West United (0-4-zege).

De 32-jarige Bolt, die vorig jaar na de WK atletiek een punt achter zijn imposante loopbaan zette, heeft al jaren de ambitie om profvoetballer te worden. De Jamaicaan trainde eerder al mee bij onder meer Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgodset, al was een contract bij die clubs niet de insteek.

Usain Bolt maakt eerste goals voor Central Coast Mariners
30
Usain Bolt maakt eerste goals voor Central Coast Mariners

Valletta club met Champions League-ambities

De zaakwaarnemer van Bolt maakte maandag al bekend dat er een club met Champions League-ambities is die de achtvoudig olympisch kampioen wil strikken. Dat lijkt dus om Valletta te gaan, dat onlangs werd overgenomen door een investeringsgroep uit Abu Dhabi en met nieuwe financiële middelen hogerop wil.

De topclub uit Malta werd in de laatste acht jaar vijf keer landskampioen, maar bereikte nog nooit het hoofdtoernooi van de Champions League. Deze zomer was de eerste voorronde het eindstation na een verloren tweeluik met KF Kukësi uit Albanië.

In de zomer van 2017 speelde FC Utrecht nog tegen Valletta in de tweede voorronde van de Europa League. De 'Domstedelingen' speelden gelijk op Malta en wonnen de thuiswedstrijd met 3-1.

Op dit moment staat Valletta met twaalf punten op de derde plaats in de competitie. Dat zijn er vier minder dan koploper Gzira.