De UEFA steekt vanaf 2020 50 procent meer geld in de ontwikkeling van vrouwenvoetbal, zo heeft de Europese bond maandag gemeld. 

Alle 55 bonden die zijn aangesloten bij de UEFA krijgen nu nog jaarlijks 100.000 euro om te besteden aan projecten die voetbal voor vrouwen moeten stimuleren. Dat bedrag wordt vanaf 2020 150.000 euro. 

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin hoopt de ontwikkeling van vrouwenvoetbal met het extra geld een stimulans te bieden. "De potentie is namelijk eindeloos. Daarom hebben we de stap gezet om de nationale bonden verder bij te staan."

De Sloveen heeft van de ontwikkeling van vrouwenvoetbal en de rol van vrouwen binnen de sport een van zijn speerpunten gemaakt voor zijn verkiezing tot voorzitter in 2016.

Ook het succes van het EK van 2017 in Nederland heeft bij de bond de ogen geopend. Qua bezoekersaantallen en tv-kijkers brak dat toernooi alle records.

Het geld dat aan de ontwikkelingsprojecten wordt besteed, is afkomstig uit de verdiensten van de EK's voor mannen. Sinds 2004 heeft de bond ruim 1,8 miljard euro gestoken in ontwikkelingshulp voor Europese bonden. Daarmee zijn onder meer trainingscentra bekostigd.