Mats Hummels snapt best dat er kritiek is op het Duitse elftal, maar hij vindt dat 'Die Mannschaft' nu wel erg hard wordt aangepakt.

"Ineens deugt er niks meer. Ik vind dat een gebrek aan respect", zegt de Duitse verdediger van Bayern München maandag tegenover Kicker.

Duitsland werd afgelopen zomer als titelverdediger op het WK in Rusland al in de groepsfase uitgeschakeld en ging zaterdag in de Nations League hard onderuit tegen het Nederlands elftal (3-0).

"We leven niet in het verleden. Maar ik vind dat we nog steeds een goede ploeg hebben", aldus Hummels.

Duitsland toonde zich tegen Nederland een onsamenhangend geheel. De nummer twaalf van de FIFA-ranking gaf veel ruimte weg, waar de Nederlandse aanvallers met name in de slotfase gretig van profiteerden.

"We geven alles wat we hebben en normaal gesproken vormen we een sterk team. Maar we worden nu behandeld alsof we amateurs zijn", besloot Hummels.

Kimmich vindt dat Duitsland genoeg kwaliteit heeft

Volgens Hummels' ploeggenoot Joshua Kimmich bij Bayern München heeft Duitsland kwaliteit genoeg om zich weer op te richten.

"Tegen Nederland hebben we onze kansen niet benut en achterin fouten gemaakt. Maar goed, pech is geen toeval. We hebben een serieus probleem dat we niet van de ene op de andere dag kunnen oplossen", zegt hij.

"Het is zaak dat we de kwaliteiten die we hebben weer op het veld laten zien. Je kan niet zeggen dat we geen goede spelers en geen individuele klasse hebben."

Duitsland neemt het dinsdag in Parijs op tegen Frankrijk en mag dan eigenlijk niet verliezen om degradatie uit divisie A van de Nations League te voorkomen.

"We kunnen allemaal tellen en weten dus dat degradatie uit de hoogste divisie dreigt. Maar we kunnen ook nog eerste worden in de poule. We moeten dan wel de resterende twee wedstrijden winnen", aldus Kimmich.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Nations League