Marokko heeft zaterdag goede zaken gedaan in de kwalificatie voor de Afrika Cup. De 'Leeuwen van de Atlas' wonnen in eigen huis in extremis met 1-0 van de Comoren.

Marokko kreeg in de zesde minuut van de blessuretijd van de tweede helft een strafschop en die werd benut door Faycal Fajr.

De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard kon niet over de Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui beschikken.

Ziyech liep vorige week in de competitiewedstrijd tegen AZ een spierverrekking in zijn bovenbeen op, terwijl Mazraoui op het allerlaatste moment afhaakte vanwege wat lichte pijntjes.

Wel hadden oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi (tegenwoordig spelend bij Al-Ittihad) en voormalig PSV'er Nordin Amrabat (Al-Nassr) een basisplaats.

Marokko komt dichter bij Kameroen

Marokko verkleinde door de zege op de Comoren de achterstand op koploper Kameroen en liep uit op Malawi en de Comoren in groep B.

De Marokkanen bezetten de tweede plaats met zes punten uit drie wedstrijden, één punt minder dan Kameroen en drie en vijf punten meer dan respectievelijk Malawi en de Comoren.

De tweede plaats in groep B geeft recht op een ticket voor de Afrika Cup, omdat Kameroen als gastland al is geplaatst voor het toernooi dat volgend jaar zomer wordt gehouden.

Dinsdag in de vierde speelronde gaat Marokko opnieuw zonder Ziyech maar wellicht met Mazraoui op bezoek bij de Comoren. Kameroen, dat geleid wordt door Clarence Seedorf en Patrick Kluivert, reist af naar Malawi.