De voetbalsters van Ajax zijn vrijdagavond in de Eredivisie op de valreep ontsnapt aan hun eerste nederlaag van het seizoen. De formatie van coach Benno Nihom speelde met 1-1 gelijk bij sc Heerenveen. ADO Den Haag haalde met maar liefst 1-9 uit tegen Achilles'29.

Tiny Hoekstra bracht Heerenveen halverwege de eerste helft op voorsprong in Friesland. In blessuretijd tekende Ellen Jansen namens Ajax voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel behoudt Ajax de tweede plek. De regerend landskampioen staat na vijf duels op acht punten. Heerenveen bezet met zeven punten uit vier wedstrijden de vierde plek. PSV, dat vrijdag niet in actie hoefde te komen, is met negen punten uit vier duels koploper.

In Groesbeek zorgde Pia Rijsdijk voor vijf van de negen treffers van ADO tegen Achilles. Twee daarvan kwamen voort uit een penalty. De overige goals kwamen op naam van Maartje Looijen, Marisa Olislagers (twee) en Nadine Noordam.

De Hagenaars klimmen door de overwinning met zeven punten naar de derde plaats. Achilles is hekkensluiter en wacht nog op het eerste punt van dit seizoen.

FC Twente haalt uit tegen Alkmaar

FC Twente boekte op bezoek bij VV Alkmaar eveneens een eenvoudige zege: 0-5. Bente Jansen scoorde tweemaal voor de Tukkers en Suzanne Giesen, Joëlle Smits en Ashleigh Weerden maakten ieder één treffer. Twente bezet met zeven punten uit vijf duels de vijfde plek.

In de vierde wedstrijd van deze speelronde was PEC Zwolle met 2-3 te sterk voor Excelsior/Barendrecht.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie voor vrouwen