Clarence Seedorf heeft vrijdag met Kameroen zijn eerste zege geboekt als bondscoach. Malawi werd thuis in de kwalificatie voor de Afrika Cup met 1-0 geklopt.

De titelverdediger is als organiserend land al geplaatst voor de Afrika Cup, die komend jaar in tegenstelling tot de voorgaande edities in de zomer wordt gehouden.

Eric-Maxim Choupo-Moting maakte in Yaoundé in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller van Paris Saint-Germain schoot van afstand raak.

Seedorf, die bij het Kameroens elftal wordt bijgestaan door Patrick Kluivert, had doelman André Onana van Ajax een basisplaats gegeven. De keeper werd amper getest.

Seedorf begon met gelijkspel op Comoren

Kameroen komt door de zege op zeven punten uit drie duels. Het land begon de poulefase met een 1-0-zege op Marokko, maar toen was Seedorf nog niet in dienst.

Begin dit seizoen liep het debuut van de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en Real Madrid uit op een deceptie. Op de Comoren werd met 1-1 gelijkgespeeld.

De Comoren en Marokko treffen elkaar zaterdag. Aangezien Kameroen al geplaatst is, strijden de overige drie landen om één ticket voor het eindtoernooi.

De Afrika Cup duurt van 15 juni tot en met 13 juli. Kameroen won het toernooi al vijf keer.