De Russische internationals Alexander Kokorin en Pavel Mamaev zijn in afwachting van hun proces tot 8 december in voorlopige hechtenis geplaatst.

Kokorin (27) en Mamaev (30) worden beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russisch ministerie van Handel.

Over het gedrag van beide voetballers is veel ophef ontstaan nadat beelden van de mishandeling op sociale media te zien waren.

Kokorin (Zenit) en Mamaev (Krasnodar) moesten zich woensdag op last van de autoriteiten melden op het politiebureau, waar ze wegens hooliganisme werden aangehouden en 48 uur zouden worden vastgehouden. Die periode is met een kleine twee maanden verlengd.

48-voudig international Kokorin en Mamaev, die vijftien interlands achter zijn naam heeft staan, sloegen maandag in een café in Moskou functionaris Denis Pak met een stoel op zijn gezicht. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak.

Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

Kokorin en Mamaev bieden excuses aan

Kokorin en Mamaev, die beiden gevangenisstraffen tot vijf jaar riskeren, hebben voor de rechtbank hun excuses aangeboden.

"Ik schaam me voor wat ik gedaan heb en bied mijn excuses aan voor mijn schandelijke gedrag", zei Kokorin volgens het Russische persbureau TASS.

Mamaev: "Ik wil nogmaals sorry zeggen tegen de slachtoffers. Ik wil goedmaken wat ik teweeg heb gebracht. Ik had het niet moeten doen."