Een aantal spelers van Waasland-Beveren is donderdag door de politie opgepakt voor verhoor in het kader van het grootschalige onderzoek naar witwassen, matchfixing en fiscale fraude in het Belgische voetbal. 

Het is niet bekend om welke spelers het gaat en waarvan zij worden verdacht. Waasland-Beveren verwacht iedereen donderdagavond terug voor de oefenwedstrijd in het eigen Freethiel-stadion tegen 1. FC Köln.

Waasland-Beveren eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plek in de hoogste Belgische klasse. In het huidige voetbaljaar staat het elftal van trainer Yannick Ferrera, waarin de Nederlander Milan Massop als aanvoerder fungeert, op de dertiende plek.

De Belgische justitie doet onderzoek naar onder meer matchfixing. Het leidde woensdag al tot 25 aanhoudingen, van onder anderen twee invloedrijke spelersmakelaars, twee scheidsrechters, enkele journalisten en trainer Ivan Leko van landskampioen Club Brugge.

4-0-nederlaag op laatste speeldag verdacht

Leko wordt donderdag verhoord. Voorzitter Dirk Huyck van Waasland-Beveren werd woensdag al ondervraagd, maar hij is inmiddels weer vrij.

Waasland-Beveren verloor vorig seizoen tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie met 2-0 bij KV Mechelen. Omdat Eupen met 4-0 won van Excelsior Moeskroen, dankzij vier treffers in de laatste twintig minuten, degradeerde Mechelen op basis van het doelsaldo uit de hoogste afdeling.

Eupen eindigde ook op 27 punten, maar het doelsaldo was net iets minder slecht (-17 tegen -18). De bizarre ontknoping leidde direct al tot geruchten over matchfixing.