Jurgen Streppel vervolgt zijn trainersloopbaan bij Anorthosis Famagusta. De 49-jarige coach heeft donderdag een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Cypriotische club.

Streppel zat zonder club nadat hij aan het einde van het vorige seizoen vertrok bij sc Heerenveen. Met de Friezen eindigde hij na een moeizaam jaar op de achtste plaats in de Eredivisie.

Voor zijn periode in Heerenveen was Streppel vijf jaar coach van Willem II (2011-2016). Hij begon zijn trainersloopbaan bij Helmond Sport, waar hij van 2008 tot 2011 fungeerde als hoofdtrainer.

Streppel leidt donderdag al zijn eerste training bij Anorthosis Famagusta, waar hij met Sekou Cissé en Danijel Pranjic twee voormalige Eredivisie-spelers treft. Cissé speelde tussen 2004 en 2014 voor achtereenvolgens Roda JC en Feyenoord en Pranjic stond vier jaar onder contract bij Heerenveen (2005-2009).

Greveraars mee naar Cyprus als assistent 

Patrick Greveraars gaat Streppel assisteren op Cyprus. De geboren Eindhovenaar werkte bij Willem II al even samen met de coach en hij fungeerde als de rechterhand van Fred Rutten bij Feyenoord en Al Shabab in Dubai.

Anorthosis Famagusta komt uit op het hoogste niveau in Cyprus en staat momenteel op de achtste plek in een competitie met twaalf ploegen. Van de eerste vijf wedstrijden won de formatie er slechts één.