Phillip Cocu heeft bij Fenerbahçe drie spelers uit zijn selectie gezet. De coach stelt niet langer prijs op Volkan Demirel, Nabil Dirar en Aatif Chahechouhe. Ook zijn drie van zijn assistenten vertrokken.

De coach beleeft bij de Turkse topclub een dramatisch begin van het seizoen, maar had donderdag reden tot juichen in de Europa League. Zijn ploeg won thuis met 2-0 van Spartak Trnava.

Toch nam de oud-coach van PSV een dag later maatregelen. Demirel, die het seizoen als eerste keeper begon, vleugelspeler Dirar en middenvelder Chaahechouhe zijn voorlopig niet meer welkom bij de A-selectie.

Hij zag met Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci ook nog eens drie assistenten vertrekken. Cocu heeft met Chris van der Weerden en Erwin Koeman twee Nederlanders naast zich op de bank.

Fenerbahçe meldt in een verklaring op de website dat het vermoedelijk niet de enige mutaties in de selectie zullen zijn. Cocu beklaagde zich er eerder deze week over dat zijn selectie met dertig spelers te groot is.

Ervaren Demirel verloor plek bij Turkije ook al

Van de drie bannelingen heeft Demirel de grootste reputatie. De 36-jarige keeper was jarenlang de eerste keus onder de lat bij de Turkse nationale ploeg. Hij raakte enkele jaren geleden zijn plek echter kwijt aan Volkan Babacan. Bij Fenerbahçe kreeg Harun Tekin de afgelopen weken de voorkeur.

De Marokkaanse middenvelders Dirar en Chaahechouhe speelden eerder dit seizoen ook nog enkele wedstrijden, maar maakten de afgelopen weken al geen deel meer uit van de plannen van Cocu.

Fenerbahçe staat in de Turkse competitie na zeven duels op plek veertien met zeven punten. Bovendien werd de club uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League.

Bekijk het programma en de stand in de Turkse Süper Lig