Arsenal heeft voor het duel in de Europa League tegen FK Qarabag uit Azerbeidzjan de Armeense aanvaller Henrikh Mkhitaryan om veiligheidsredenen thuisgelaten. Tussen Azerbeidzjan en Armenië bestaan politieke spanningen.

"Hij kan hier niet heen reizen", zei Arsenal-coach Unai Emery woensdag in Azerbeidzjan. "Ik houd me louter bezig met voetbal. Ik respecteer elke cultuur en elk land, maar ik weet niet wat de situatie hier is. Alleen dat hij dus niet kan spelen."

Volgens de UEFA is het besluit om Mkhitaryan niet mee te nemen een gezamenlijk besluit van Arsenal en de speler zelf geweest.

Arsenal mist tegen Qarabag ook Pierre-Emerick Aubameyang en Aaron Ramsey. De spits is ziek en Ramsey heeft gevraagd of hij thuis kon blijven omdat zijn vrouw op het punt staat te bevallen.

Emery wilde niet ingaan op de vraag of Mkhitaryan wel meereist naar Baku als de club uit Londen zich voor de finale van de Europa League plaatst. "Het is nog een lange weg voor ons om de finale te bereiken", zei de Spanjaard.

Het duel tussen Qarabag en Arsenal begint donderdag om 18.55 uur. Arsenal begon de Europa League met een 4-2-zege op Vorskla Poltava, terwijl Qarabag onderuitging tegen Sporting Lissabon (2-0).

Bekijk het programma en de standen in de Europa League