Patrick van Aanholt heeft Crystal Palace maandagavond niet kunnen behoeden voor een nederlaag in de Premier League. De linksback scoorde tegen Bournemouth, maar ging met zijn ploeg met 2-1 onderuit.

De thuisclub, waar Nathan Aké de hele wedstrijd meedeed, kwam al in de derde minuut op voorsprong dankzij David Brooks. Tien minuten na rust schoot Van Aanholt hard raak namens Palace.

De achtvoudig Oranje-international maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen, want afgelopen dinsdag was hij al trefzeker tegen West Bromwich Albion in de League Cup. Dat duel eindigde in een 0-3-zege.

Bournemouth-Palace leek in een gelijkspel te eindigen, maar de thuisclub ging er toch nog met de winst vandoor. Vlak voor tijd benutte Junior Stanislas een strafschop.

Dankzij de overwinning op het eigen Dean Court is Bournemouth achter Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal en Watford de nummer zeven van de Premier League. De ploeg van Aké heeft dertien punten uit zeven duels.

Het Palace van Van Aanholt presteert vooralsnog wisselvallig en bezet met zeven punten de dertiende plaats in de competitie.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League