José Mourinho vreest niet voor zijn baan als manager van Manchester United. De Portugees staat hevig onder druk na de belabberde seizoensstart van de Engelse grootmacht.

"Ik ben er niet bang voor dat ik word ontslagen als de mindere resultaten aan blijven houden", zei hij maandag op zijn persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd dinsdag tegen Valencia in de groepsfase van de Champions League.

"Ik doe wat ik kan om dingen te verbeteren, en ik zal de zaken die te maken hebben met mijzelf en mijn werk verbeteren."

Manchester United verloor afgelopen zaterdag op bezoek bij West Ham United (3-1) alweer voor de derde keer dit seizoen in zeven Premier League-wedstrijden.

Slechtste competitiestart sinds 1989/1990

De laatste keer dat de 'Red Devils' zo slecht aan de competitie begonnen, was in het seizoen 1989/1990, toen onder leiding van Sir Alex Ferguson.

"Sommige mensen binnen de club geven er meer om dan anderen. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen. De prestaties zijn het gevolg van vele factoren", aldus Mourinho.

"Luke Shaw zegt dat de spelers meer moeten geven, en ik vind dat perspectief te bewonderen, maar ben het er niet helemaal mee eens. Iedereen, ook de materiaalman en de voedingsdeskundige, hebben een rol."

Mourinho gaat niet in op vraag over contact met Woodward

Mourinho werd ook nog gevraagd of hij na de ontluisterende nederlaag tegen West Ham United contact heeft gehad met algemeen directeur Ed Woodward, maar daar wilde hij niet op ingaan.

"Dat is een privézaak. Ik vraag ook niet met wie jij allemaal praat", waren een van zijn laatste woorden voordat hij de zaal op Old Trafford verliet.

Manchester United bezet in de Premier League slechts de tiende plaats, op al negen punten achterstand van de koplopers Manchester City en Liverpool, die zondag op Anfield tegenover elkaar staan.

Manchester United startte de Champions League twee weken geleden wel goed met een overtuigende 0-3-zege bij Young Boys en zet met een goed resultaat tegen Valencia dus een grote stap richting de knock-outfase.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League