Kevin De Bruyne heeft maandag na een afwezigheid van twee maanden sneller dan verwacht de training hervat bij Manchester City. De Belgische middenvelder is nagenoeg hersteld van een zware knieblessure. 

De Bruyne liep medio augustus tijdens een training van de kampioen van Engeland beschadigde kniebanden op, maar hij hoefde niet geopereerd te worden.

Manchester City bracht destijds naar buiten dat De Bruyne zeker drie maanden aan de kant zou staan, maar hij kan dus wellicht binnenkort al zijn rentree maken in het elftal van manager Josep Guardiola.

Zonder De Bruyne verloor Manchester City in de afgelopen weken alleen verrassend in eigen huis van Olympique Lyon (1-2) bij de start van de groepsfase van de Champions League.

De 'Citizens' heroverden daarentegen dit weekeinde dankzij een 0-2-zege bij Brighton & Hove Albion wel de koppositie in de Premier League.

City houdt Liverpool alleen met doelsaldo onder zich

Manchester City houdt echter na zeven speelrondes Liverpool alleen onder zich op basis van doelsaldo (beide 19 punten en respectievelijk +18 en +12).

Manchester City en Liverpool nemen het zondag tegen elkaar op in de Premier League, maar de topper komt voor De Bruyne naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg.

De Bruyne was afgelopen zomer nog met België actief op het WK in Rusland en schreef daar geschiedenis met de 'Rode Duivels' door knap als derde te eindigen.

De spelmaker meldde zich na een korte vakantie alweer vroeg bij Manchester City en al vroeg in het seizoen ging het voor hem  dus behoorlijk mis.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League