Ajax speelt zaterdag zonder Frenkie de Jong de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De middenvelder is niet fit genoeg om in actie te komen en wordt in de basis vervangen door Carel Eiting.

De Jong heeft volgens De Telegraaf een lichte irritatie aan zijn rechterknie en is ook niet met zijn ploeggenoten afgereisd naar Limburg.

Ajax kan tegen Fortuna Sittard wel weer beschikken over aanvoerder Matthijs de Ligt, die vanwege een enkelblessure onder meer de kansloos met 3-0 verloren topper van vorige week op bezoek koploper bij PSV miste.

Eiting verscheen door de afwezigheid van De Ligt tegen PSV ook al aan de aftrap en behoudt door de niet inzetbaarheid van De Jong tegen Fortuna Sittard dus zijn plek bij de eerste elf.

Ajax moet winnen om niet verder achterop te raken

Ajax moet winnen van Fortuna Sittard om niet verder achterop te raken bij PSV, dat na zes speelrondes al vijf punten meer heeft dan de naaste achtervolger uit Amsterdam.

Fortuna Sittard is aan een prima seizoen bezig. De promovendus bezet met zes punten de knappe elfde plaats op de ranglijst.

Fortuna Sittard-Ajax vangt zaterdag om 20.45 uur aan in het uitverkochte Fortuna Sittard Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Eiting, Neres; Ziyech, Huntelaar, Tadic.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie