Cristiano Ronaldo is door de tuchtcommissie van de UEFA voor één Europese wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart 1,5 week geleden in de Champions League-wedstrijd van Juventus op bezoek bij Valencia.

De Portugese aanvaller kreeg in Mestalla direct rood van de Duitse scheidsrechter Felix Brych, omdat hij zich misdroeg jegens zijn tegenstander Jeison Murillo.

Ronaldo leek in eerste instantie niet zoveel fout te hebben gedaan, maar na het uitvoerig bekijken van de beelden bleek dat hij de Colombiaan wel degelijk een lichte trap had gegeven.

De 33-jarige routinier barstte na de beslissing van Brych desondanks in tranen uit en moest op weg naar de kleedkamer zelfs worden getroost door stafleden van Juventus.

Zijn trainer Massimiliano Allegri en ook enkele ploeggenoten kozen vlak na afloop van de confrontatie tegen Valencia het kamp van Ronaldo en hadden geen goed woord over voor Brych.

"Met de VAR zou de scheidsrechter deze beslissing niet genomen hebben. Die was vandaag goed van pas gekomen", zei Allegri een tikkeltje cynish tegen Sky Italia.

Ronaldo mist thuiswedstrijd tegen Young Boys

Hoewel Juventus met een man minder op het veld stond, won het vrij eenvoudig met 0-2 van Valencia door twee rake strafschoppen van Miralem Pjanic.

De 'Oude Dame' gaat daardoor samen met Manchester United, dat met 0-3 zegevierde bij Young Boys, aan kop in groep H van de Champions League.

Ronaldo mist door zijn schorsing de thuiswedstrijd tegen Young Boys, maar kan wel meedoen in de daaropvolgende ontmoeting met zijn oude club Manchester United op Old Trafford.

De vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar stond tussen 2003 en 2009 onder contract bij Manchester United, waarvoor hij in 292 wedstrijden 118 doelpunten maakte.

Ronaldo verruilde afgelopen zomer na negen jaar Real Madrid voor Juventus voor een bedrag van 100 miljoen euro en was bij zijn nieuwe club vooralsnog drie keer trefzeker.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League