PSV heeft over het boekjaar 2017/2018 een kleine nettowinst geboekt. De landskampioen meldt donderdag een positieve balans van 200.000 euro, waarmee de Eindhovense club voor het zevende seizoen op rij winst maakt.

Het mislopen van Europees voetbal werd financieel gecompenseerd door onder meer de uitgaande transfers van Davy Pröpper, Andrés Guardado en Jetro Willems. Daartegenover stond wel de komst van Hirving Lozano, Maximiliano Romero en Derrick Luckassen.

Verder meldt PSV dat in het afgelopen boekjaar net als in de voorgaande twee jaar rentedragende schulden zijn afgelost. In totaal is dat bijna 25 miljoen euro.

De Eindhovenaren verwachten in het boekjaar 2018/2019 een grotere winst, aangezien ze zich dit seizoen voor de lucratieve Champions League plaatsten. Bovendien werden verdedigers Santiago Arias en Joshua Brenet verkocht.

Het PSV van coach Mark van Bommel plaatste zich woensdagavond simpel voor de volgende ronde van de TOTO KNVB-beker door Tweede Divisionist Excelsior Maassluis met 0-4 opzij te zetten. De koploper van de Eredivisie speelt zaterdag om 18.30 uur uit tegen NAC Breda.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie