Mike te Wierik volgt Sergio Padt op als aanvoerder van FC Groningen, zo maakte de Eredivisie-club woensdag bekend.

Te Wierik speelt sinds juli 2017 voor FC Groningen en kwam tot nu toe tot 39 Eredivisie-wedstrijden voor de club. Eerder speelde de 27-jarige centrale verdediger zeven seizoenen voor Heracles Almelo.

Groningen-keeper Padt besloot maandag zijn aanvoerdersband in te leveren nadat hij zich zondagavond agressief gedroeg in een trein en een nacht in een politiecel moest doorbrengen.

Padt zou zondag even voor 21.00 uur in de trein tussen Groningen Europapark en Weener agressief zijn geworden toen conducteurs hem wilden beboeten voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

De 28-jarige inwoner van het Groningse dorp Kropswolde zou bij de ruzie die volgde hebben uitgehaald naar een beveiliger, die daarbij naar verluidt zijn horloge verloor.

Padt heeft spijt betuigd voor actie

Padt betuigde spijt voor zijn actie. "Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren."

De keeper wordt door FC Groningen zelf niet gestraft, maar hij is door algemeen directeur Hans Nijland wel op de vingers getikt. "Sergio is zelfbewust en weet dat hij fout zat. Voor ons als club natuurlijk een zeer vervelende en ongewenste situatie. Wij laten aan het Openbaar Ministerie hoe dit verhaal verder gaat lopen."

FC Groningen kende een slechte start van het seizoen. De ploeg van trainer Danny Buijs verloor vijf van de zes duels in de Eredivisie en staat laatste. Alleen van De Graafschap werd gewonnen.

De Groningers treffen donderdag FC Twente in de eerste ronde van de KNVB-beker. Zondag neemt de ploeg het op tegen FC Utrecht in de Eredivisie.