José Mourinho heeft volgens Britse media dinsdag aan Paul Pogba laten weten dat hij geen aanvoerder van Manchester United meer zal zijn. De beslissing van de United-trainer is naar verluidt het gevolg van de moeizame relatie tussen Mourinho en Pogba.

Pogba was dit seizoen drie keer aanvoerder van de club uit Manchester bij afwezigheid van eerste aanvoerder Antonio Valencia.

Mourinho zou niet blij zijn geweest met de reactie van Pogba na het puntenverlies van zaterdag tegen Wolverhampton Wanderers (1-1). De 25-jarige Fransman zei toen dat United naar zijn idee onder Mourinho niet aanvallend genoeg speelde.

Na de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Leicester City (2-1) zorgde Pogba ook voor ophef. "Als ik zeg wat ik wil zeggen over mijn situatie bij United, krijg ik een boete", zei de 62-voudig international na het duel.

Pogba werd in de zomer lange tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar dat ging uiteindelijk niet door.

United is slecht begonnen aan competitie

Manchester United is niet goed begonnen aan de Premier League. De ploeg van Mourinho verloor al twee keer en staat na zes wedstrijden acht punten achter op koploper Liverpool.

De ploeg van Mourinho neemt het dinsdagavond op tegen Derby County in de derde ronde van de League Cup. Pogba krijgt rust en zal niet in actie komen. Komende zaterdag gaat United op bezoek bij West Ham United in de Premier League.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League