De UEFA heeft maandag het onderzoek naar het financiële beleid van Paris Saint-Germain (PSG) toch weer heropend. De Europese voetbalbond concludeerde drie maanden geleden nog dat de vermogende kampioen van Frankrijk geen regels had overtreden in het kader van Financial Fair Play (FFP).

De UEFA meldt niet waarom de club weer onder verdenking staat.

PSG, eigendom van schatrijke investeerders uit Qatar, kwam in opspraak door de aankoop van Neymar (voor 222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (voor 180 miljoen euro, na eerst nog een seizoen op huurbasis).

Europese clubs moeten zich van de UEFA aan allerlei financiële regels houden. Het komt erop neer dat clubs op de lange termijn niet meer geld mogen uitgeven dan dat er binnenkomt.

Daarnaast is het niet de bedoeling dat meer dan 70 procent van de omzet aan spelerssalarissen wordt uitgegeven.

UEFA kan clubs schorsen voor deelname aan Europese clubtoernooien

De UEFA kan clubs die zich niet aan de financiële spelregels houden onder meer schorsen voor deelname aan de Europese clubtoernooien: de Champions League en de Europa League.

PSG veroverde afgelopen seizoen voor de vijfde keer in de laatste zes seizoenen de titel in de Ligue 1 en pakte beide nationale bekertoernooien, oftewel de Coupe de France en de Coupe de la Ligue.

De Parijzenaars zijn ook goed aan dit seizoen begonnen. De ploeg van trainer Thomas Tuchel won al zijn zes competitiewedstrijden en gaat dan ook fier aan kop.

PSG kende wel een teleurstellende start van de groepsfase van de Champions League door op bezoek bij Liverpool in extremis met 3-2 te verliezen.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Ligue 1