Voortaan wordt ook een Gouden Bal aan de beste vrouwelijke voetballer uitgereikt, zo heeft de organisator France Football maandag laten weten.

France Football deelt de Ballon d'Or al sinds 1956 uit, maar alleen voor de beste voetballer van de wereld, iets wat het magazine in de afgelopen jaren op de nodige kritiek kwam te staan.

De prestigieuze verkiezing staat los van die van de FIFA, die sinds 2016 weer een eigen voetballer en voetbalster van het jaar uitkiest. De prijsuitreiking van FIFA's Best is maandagavond in Londen.

Naast de introductie van een Gouden Bal voor vrouwen, wordt vanaf heden ook een prijs uitgereikt aan het grootste talent van het seizoen (onder de 21 jaar).

De winnaars van de Gouden Bal worden dit jaar op 3 december bekendgemaakt. France Football deed dat vorig jaar, toen Cristiano Ronaldo won, via het eigen Twitter-kanaal.

Ronaldo heeft samen met Lionel Messi de meeste Gouden Ballen in bezit. Zowel de Portugese aanvaller van Juventus als de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona ontving er al vijf.