FC Groningen-doelman Sergio Padt is zondagavond opgepakt vanwege agressief gedrag in de trein. Naar verluidt kreeg de derde keeper van het Nederlands elftal het aan de stok met een beveiliger.

Het incident gebeurde zondag even voor 21.00 uur in de trein tussen Groningen Europapark en Weener, meldt het Dagblad van het Noorden

De 28-jarige Padt, die eerder op de dag met FC Groningen thuis met 1-3 verloor van AZ, zou agressief zijn geworden toen conducteurs hem wilden beboeten voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs. Bij de ruzie die volgde, zou een beveiliger zijn horloge hebben verloren.

Het treinpersoneel besloot daarop de trein stil te zetten en de politie te informeren, waarna Padt werd meegenomen naar het bureau. Door het incident liep de trein ongeveer een kwartier vertraging op.

Jans wil eerst met Padt spreken

Vervoersorganisatie Arriva bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden en dat de politie een onderzoek heeft ingesteld.

FC Groningen heeft nog niet inhoudelijk op het voorval gereageerd. "Voordat ik dat doe, wil ik weten wat er precies is gebeurd, daarvoor zal ik eerst met de betrokkenen moeten spreken en dat heb ik nog niet gedaan", vertelde technisch directeur Ron Jans zondagavond tegen het Dagblad van het Noorden.

De volgende wedstrijd van FC Groningen is donderdag om 18.30 uur. De ploeg van trainer Danny Buijs, die hekkensluiter is in de Eredivisie, speelt dan thuis tegen FC Twente in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Bekijk het programma in het KNVB-bekertoernooi