Dick Advocaat had gehoopt om bij zijn debuut als trainer van FC Utrecht met een stiekeme overwinning weg te komen, maar het was juist Feyenoord dat in zijn ogen een "geniepige" zege boekte (1-0).

Robin van Persie maakte in de slotfase het enige doelpunt in de Kuip, waar het het hele duel regende. De spits kopte drie minuten voor tijd raak uit een voorzet van Jeremiah St. Juste.

"Feyenoord creëerde meer kansen in de eerste helft, maar in de tweede helft zat het dichter bij elkaar en kregen wij de kansen", constateerde de zeventigjarige Advocaat tegenover FOX Sports

"Ik vond ons na rust de bovenliggende partij en had gehoopt dat we stiekem met een overwinning weg hadden kunnen komen. Het is jammer dat het niet genoeg was."

'Van Persie loert altijd op dit soort kansen'

De ervaren trainer wijzigde in aanloop naar zijn debuutduel voor FC Utrecht van systeem, waardoor de gasten weer met drie spitsen aantraden. Nog niet alles liep zoals gewenst, maar Advocaat zag voldoende aanknopingspunten.

"Niet iedereen is in topvorm, maar ze hebben wel allemaal gewerkt. Een aantal moet wel beter presteren dan ze nu hebben laten zien. Maar om welke spelers dat gaat, zeg ik liever eerst zelf tegen ze."

Het verbaasde Advocaat niet dat het uiteindelijk Van Persie was die het duel besliste. "Van Persie is een fenomeen. Ik ken hem van Fenerbahçe natuurlijk. Als hij dit soort kansen krijgt, weet je dat hij erin gaat. Daar loert hij altijd op. Zo heeft hij ons ooit een geniepige 0-1-zege bij Besiktas bezorgd en nu bezorgt hij Feyenoord een geniepige 1-0-zege."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie