Feyenoord begint zondagmiddag zoals verwacht in een ongewijzigde opstelling aan het 'lunchduel' met FC Utrecht in De Kuip. Bij de bezoekers kiest de nieuwe coach Dick Advocaat voor een ander systeem en twee nieuwe namen.

Bij Feyenoord had trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag al gezegd dat Nicolai Jörgensen, die net is hersteld van een voetblessure, nog niet in de basis zou staan. Robin van Persie staat daardoor opnieuw in de spits.

Advocaat had op zijn beurt laten weten dat hij bij FC Utrecht zou afstappen van het 4-4-2-systeem en zou kiezen voor 4-3-3.

Ten opzichte van het vorige competitieduel van de Domstedelingen met FC Emmen (1-2-verlies) ontbreken de geschorste Urby Emanuelson en de geblesseerde Sander van de Streek. Zij worden vervangen door aanvallers Cyriel Dessers en Gyrano Kerk.

Beide nieuwelingen vormen met zomeraanwinst Oussama Tannane de voorhoede in De Kuip. Onder Advocaat loert Utrecht op de tweede zege van het Eredivisie-seizoen. Feyenoord pakte tien punten in de eerste vijf speelronden.

Feyenoord-FC Utrecht begint zondagmiddag om 12.15 uur. De wedstrijd in Rotterdam wordt geleid door scheidsrechter Dennis Higler.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Toornstra, Clasie, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Guwara; Van Overeem, Gustafson, Gavory; Kerk, Dessers, Tannane.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie