VVV-Venlo heeft zaterdag in eigen huis NAC Breda met 3-0 verslagen. Vitesse-ADO Den Haag en Excelsior-sc Heerenveen eindigden in een respectievelijk 1-1- en 3-3-gelijkspel.

VVV stond tegen NAC halverwege al op een 2-0-voorsprong door doelpunten van Johnatan Opoku en Tino-Sven Susic, waarna het na rust 3-0 werd dankzij een treffer van Jay-Roy Grot.

NAC beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart (twee keer geel) vlak voor tijd voor verdediger Arno Verschueren.

VVV stijgt door de overwinning van de zevende naar de vierde plek, maar de ploeg van trainer Maurice Steijn kan later dit weekeinde wel weer achterhaald worden door Feyenoord en AZ.

NAC blijft in de onderste regionen bivakkeren. De Bredanaars bezetten de zeventiende en voorlaatste plaats en moeten zondag misschien zelfs wel de rode lantaarn overnemen van FC Groningen.

Vitesse de rust in met 1-0-voorsprong

Vitesse ging tegen ADO de rust in met een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Tim Matavz, maar de bezoekers brachten na de pauze de stand in evenwicht dankzij een treffer van Abdenasser El Khayati.

Vitesse beëindigde de wedstrijd ook al met tien man na een rode kaart (twee keer geel) vlak voor tijd voor aanvoerder Maikel van der Werff.

Bijzonder was dat er na vier minuten en twaalf seconden spelen door spelers en supporters een minuut lang werd geapplausisseerd ter nagedachtenis aan de vier kinderen die donderdag om het leven kwamen bij een treinongeluk in Oss. 412 is de netcode van Oss.

Vitesse en ADO bleven door het gelijkspel de nummer zes en tien op de ranglijst met negen en zeven punten na zes speelrondes.

Excelsior eveneens halverwege op 2-0-voorsprong

Excelsior stond tegen Heerenveen halverwege op een 2-0-voorsprong door doelpunten van Ali Messaoud en Luigi Bruins.

Heerenveen toonde na rust echter veerkracht en kwam eerst via Dave Bulthuis terug tot 2-1 en na de 3-1 van opnieuw Messaoud ook nog eens tot 3-3 via Morten Thorsby en Jizz Hornkamp.

De 3-3 van Hornkamp, die zijn Eredivisie-debuut maakte, viel pas in de tweede minuut van de blessuretijd van de tweede helft.

Excelsior en Heerenveen bleven door het gelijkspel de nummers dertien en twaalf op de ranglijst met beide zes punten na evenzoveel speelrondes.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie