Heracles Almelo is minimaal voor één dag de nummer drie van de Eredivisie. De ploeg van de Duitse trainer Frank Wormuth boekte vrijdag in eigen huis tegen De Graafschap alweer de vierde zege van het seizoen: 4-0.

Heracles Almelo stond halverwege op een 1-0-voorsprong door een eigen doelpunt van Javier Vet (27e minuut), waarna het na rust 4-0 werd dankzij treffers van Kristoffer Peterson (58e minuut), Brandley Kuwas (81e minuut) en Vincent Vermeij (90e minuut).

De Graafschap beëindigde de wedstrijd met tien man. Fabian Serrarens kreeg in de 86e minuut na het bestuderen van de videobeelden rood voor een op het eerste gezicht vrij onschuldige overtreding op Kuwas.

Heracles Almelo ging door de overwinning Feyenoord voorbij op de ranglijst en heeft nu zelfs evenveel punten als runner-up Ajax (dertien).

De Amsterdammers spelen zondag om 16.45 uur in het Philips Stadion in Eindhoven de topper tegen koploper en regerend landskampioen PSV (vijftien punten).

De Graafschap bleef door de nederlaag de nummer vijftien op de ranglijst en moet zelfs vrezen dat het na dit weekeinde de hekkensluiter is.

Peterson topscorer van Eredivisie

Peterson maakte alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen (evenveel als in het gehele vorige seizoen) en is daarmee zelfs voorlopig de topscorer van de Eredivisie.

Heracles Almelo had geen kind aan De Graafschap. De thuisclub zette de bezoekers van meet af aan onder druk en dat zorgde ervoor dat het de ene na de andere kans creërde.

De 1-0 (Vet passeerde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman Hidde Jurjus) was na 45 minuten spelen een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar in het tweede gedeelte werd dat meer duidelijk.

Peterson (knappe individuele actie), Kuwas (afstandsschot dat houdbaar leek voor Jurjus) en voormalig De Graafschap-speler en invaller Vermeij (intikker) lieten het feest losbarsten in het Polman Stadion.

Heracles Almelo en De Graafschap komen komende week in actie in het KNVB-bekertoernooi. Heracles Almelo gaat dinsdag op bezoek bij FC Den Bosch en De Graafschap reist op dezelfde dag af naar VVSB.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie