Jetro Willems moet twee in plaats van drie wedstrijden aan de kant blijven na zijn rode kaart in de Bundesliga. Zijn straf is in hoger beroep teruggebracht, meldt de Duitse bond DFB vrijdag.

De 24-jarige linksback van Eintracht Frankfurt werd begin deze maand tegen Werder Bremen (1-2) van het veld gestuurd, nadat hij Theodor Gebre Selassie aan de zijlijn bij een opstootje een klap had gegeven.

De tuchtcommissie van de DFB schorste Willems in eerste instantie voor drie wedstrijden. In beroep werd dat gereduceerd tot twee duels.

"Het was een licht vergrijp", zei de voorzitter van de beroepscommissie. "Op een schaal van één tot tien was de pijn volgens Gebre Selassie niet meer dan één."

Willems moet daarnaast een boete van 15.000 euro betalen. De Rotterdammer bleef vorige week al aan de kant in de verloren uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund (3-1) en ontbreekt daarom alleen nog zondag tegen RB Leipzig.

Verdediger kreeg donderdag wederom rood

Willems werd donderdag in de gewonnen Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille weer van het veld gestuurd, dit keer met twee gele kaarten. Dat levert hem automatisch een schorsing op van één duel.

De oud-PSV'er liet donderdag al weten zich bedonderd te voelen door zijn tegenstander Dimiti Payet. "Zodra hij me voelt, springt hij op en schreeuwt het uit. Hij pakt zijn knie vast, terwijl ik daar niet eens in de buurt kom", zei de Oranje-international. "Ik deed helemaal niets."

Zonder Willems won Eintracht Frankfurt het duel met 1-2. Jonathan De Guzman leverde de assist bij de gelijkmaker. Frankfurt speelt op 4 oktober thuis tegen Lazio. Willems mist dat duel dus.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga