Phillip Cocu is door het stof gegaan na de pijnlijke 4-1-nederlaag van Fenerbahçe in de eerste groepswedstrijd van de Europa League. De coach van de Turkse topclub was teleurgesteld over de inzet van zijn spelers in de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb.

"Een slechte wedstrijd zit er weleens tussen, maar je kan sowieso geen topprestatie leveren als je niet alles geeft. Daarom moeten we onze excuses aanbieden aan de club en aan onze fans. Dit was Fenerbahçe-onwaardig", aldus een kritische Cocu donderdagavond in Kroatië.

Bij rust stond Fenerbahçe al op een 2-0-achterstand in Zagreb. Roman Neustädter maakte vroeg in de tweede helft wel de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg liep daarna alsnog snel uit naar een ruime zege. 

"We hebben erg slecht gespeeld", concludeerde Cocu. "Het was duidelijk dat onze tegenstander er veel meer voor over had om te winnen dan wij. Het is logisch dat de fans kritiek hebben na zo'n wedstrijd. Ik weet hoe ze zich voelen. Ik deel hun verdriet, maar ik ben hier wel verantwoordelijk voor."

Turkse krant publiceert tijden van vluchten naar Amsterdam

De pijnlijke nederlaag is een flinke domper voor Cocu, die al enige tijd onder grote druk staat. Fenerbahçe werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en verloor in de competitie drie van de vijf wedstrijden. 

'Fener', dat al tegen een achterstand van zes punten aankijkt op koploper Galatasaray, speelt maandag de derby tegen Besiktas. De Turkse krant Fanatik heeft weinig vertrouwen meer in Cocu en plaatste op de voorpagina alvast de vluchtgegevens van het eerste vliegtuig van Istanbul terug naar Amsterdam.

Cocu, die deze zomer vertrok bij PSV en voor drie jaar tekende bij Fenerbahçe, is positiever gestemd. "Mijn spelers zullen 200 procent geconcentreerd zijn als ze het veld op stappen voor deze grote wedstrijd, daar maak ik me geen zorgen over. We willen de winst in eigen stadion houden."

Door de 4-1-nederlaag bij Dinamo Zagreb staat Fenerbahçe stijf onderaan in groep D. De ploeg van Cocu treft later ook nog Spartak Trnava en Anderlecht.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League