Robin Pröpper is hoogstwaarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. De 24-jarige aanvoerder van Heracles Almelo scheurde zondag tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen de voorste kruisband in zijn linkerknie.

"Eigenlijk voelde ik meteen wel dat het mis was, maar je houdt altijd nog een klein beetje hoop. Gisteravond is er in het ZGT-ziekenhuis een scan gemaakt en daar werd mijn gevoel helaas bevestigd: voorste kruisband gescheurd", zegt Pröpper dinsdag op de site van Heracles.

"Dat is natuurlijk een klap, maar ik ga keihard revalideren om weer goed en fit terug te komen. Binnenkort volgt een operatie en vanaf dat moment gaat de blik weer op de toekomst."

Pröpper liep de kwetsuur op toen hij vlak na rust in zijn eigen strafschopgebied een overtreding beging op Heerenveen-middenvelder Michel Vlap en zodoende een strafschop veroorzaakte, die door Sam Lammers benut werd.

Heracles won met 3-5 van Heerenveen

Heracles was desondanks met liefst 3-5 te sterk voor Heerenveen en klom daardoor knap naar de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie, met tien punten uit vijf wedstrijden.

Pröpper vormde dit seizoen steevast een centraal verdedigingsduo met Maximilian Rossmann. Hij werd tegen Heerenveen vervangen door Dario van den Buijs, die de komende tijd dus mogelijk meer aan spelen toekomt.

De jongere broer van Oranje-international Davy Pröpper staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij Heracles, dat hem destijds overnam van De Graafschap.

Heracles neemt het vrijdag in eigen huis op tegen De Graafschap en gaat volgende week dinsdag in de strijd om de KNVB-beker op bezoek bij Keuken Kampioen Divisie-club FC Den Bosch.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie