Diego Maradona heeft dinsdag op overtuigende wijze zijn debuut gemaakt als trainer van de Mexicaanse club Dorados de Sinaloa. De ploeg van de Argentijnse voetballegende won voor eigen publiek met 4-1 van hekkensluiter Cafetaleros de Tapachula.

De ruime overwinning in Culiacán kwam voor een groot deel tot stand door een hattrick van spits Vinicio Angulo. Het betekende de eerste zege van het seizoen voor Dorados de Sinaloa, dat al drie nederlagen leed en drie keer gelijkspeelde.

De 57-jarige Maradona moet ervoor zorgen dat Dorados de Sinaloa zo snel mogelijk de onderste regionen verlaat in de tweede divisie van Mexico. De club staat nu op zes punten, goed voor de tiende positie op de ranglijst.

De overstap van Maradona naar Mexico is verrassend te noemen, want vorig seizoen tekende hij nog een contract voor drie jaar als coach én voorzitter van Dynamo Brest. Die overeenkomst verbrak 'Pluisje', omdat de Wit-Russische club bepaalde afspraken niet nagekomen zou zijn.

Vlak daarvoor was Maradona opgestapt bij Al Fujairah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Van 2010 tot 2012 was de voormalige bondscoach van Argentinië in de VAE al trainer van Al-Wasl.