Jong Ajax is dankzij een thuiszege op Helmond Sport opgeklommen naar de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers wonnen maandag met 2-0.

Bij de formatie van coach Michael Reiziger speelde Vaclav Cerny voor het eerst in bijna een jaar weer mee. De Tsjech scheurde in oktober van vorig jaar een kruisband af. Hij deed alleen de eerste helft mee.

Ook Kasper Dolberg zou aanvankelijk meespelen bij Jong Ajax. De Deen kwam dit seizoen door een buikwandblessure nog niet in actie, maar moest door knieklachten een streep door zijn rentree zetten.

Ook zonder de Deense WK-ganger had Jong Ajax weinig moeite om kansen te creëren tegen Helmond Sport. Aanvoerder Dani de Wit zette de regerend kampioen al na een kwartier op voorsprong.

Nog voor rust verzuimde Danilo de voorsprong te verdubbelen. De Braziliaanse spits zag zijn strafschop worden gestopt door doelman Stijn van Gassel, die sowieso een uitstekende wedstrijd keepte.

Na rust zorgde De Wit alsnog voor 2-0, waarmee hij zijn ploeg de derde zege van het seizoen schonk. De ploeg heeft nu tien punten. Helmond Sport is na vijf duels nog altijd zonder overwinning en staat met drie punten zestiende.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie