Ajacied Kasper Dolberg stelt zijn rentree noodgedwongen uit. De Deense spits zou maandagavond meespelen met Jong Ajax, maar laat vanwege een knieblessure verstek gaan.

De aanvaller ontbreekt daardoor ook aanstaande woensdag in de selectie van Ajax voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen AEK Athene.

Volgens coach Erik ten Hag had de Deen, die dit seizoen vanwege een buikwandblessure nog geen officiële wedstrijd speelde, mogelijk bij de selectie gezeten als hij het duel in de Keuken Kampioen Divisie met Helmond Sport tot een goed gevolg had gebracht.

Een nieuwe blessure zorgt er echter voor dat Dolberg voorlopig nog aan de kant staat. Volgens Ajax heeft de twintigjarige spits klachten in een knieholte. Hoe lang hij ontbreekt, heeft de club niet bekendgemaakt.

Cerny keert wel terug bij Jong Ajax

Václav Cerny maakt tegen de Brabantse formatie wel zijn officiële rentree. De Tsjechische vleugelspits scheurde aan het begin van vorig seizoen een kruisband en is nu weer helemaal fit.

Bij afwezigheid van Dolberg staat Klaas-Jan Huntelaar al het hele seizoen in de spits bij Ajax. De 35-jarige aanvaller doet dat verdienstelijk. Hij is met zes competitietreffers een van de topscorers van de Eredivisie.

Het Jong Ajax van trainer Michael Reiziger is na vier wedstrijden de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport speelde drie van de eerste vier duels gelijk en staat daaree in de onderste regionen.

Het duel tussen Jong Ajax en Helmond Sport begint maandagavond om 20.00 uur. De hoofdmacht van Ajax neemt het woensdag vanaf 18.55 uur op tegen AEK.

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie