FC Utrecht-verdediger Urby Emanuelson is voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart zondag in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

De linkspoot ging in de blessuretijd van de eerste helft onder toeziend oog van scheidsrechter Kevin Blom vol op de enkel van tegenstander Glenn Bijl staan, wat hem de rode kaart opleverde.

FC Utrecht stond op dat moment op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Sander van de Streek, maar ging in de tweede helft alsnog onderuit dankzij treffers van Luciano Slagveer en Bijl.

Emanuelson mist door zijn uitsluiting de competitiewedstrijd van komende zondag tegen Feyenoord in De Kuip en de bekerwedstrijd van volgende week donderdag tegen MVV Maastricht in de eigen Galgenwaard.

Confrontatie tegen Feyenoord debuut van Advocaat

De confrontatie tegen Feyenoord wordt het debuut van Dick Advocaat als trainer van FC Utrecht. De zeventigjarige Hagenaar werd maandag gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong.

FC Utrecht is vooralsnog bezig aan een matig seizoen. De Domstedelingen bezetten met vijf punten uit evenzoveel wedstrijden slechts de veertiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie.

Emanuelson is deze jaargang een vaste basisspeler bij FC Utrecht. De zeventienvoudig Oranje-international kwam in 2017 transfervrij over van het Engelse Sheffield Wednesday.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie