De vrouwen van Ajax hebben zondag in de slotfase een nederlaag voorkomen in de Eredivisie. In het Cars Jeans Stadion werd het 2-2 tegen ADO Den Haag, dat een 2-0-voorsprong uit handen gaf.

De negentienjarige middenvelder Victoria Pelova, die al eens tot de selectie van de Oranjevrouwen behoorde, maakte al snel 1-0 voor ADO en na 33 minuten was zij ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Een minuut later werkte Marjolijn van den Bighelaar de 2-1 binnen voor Ajax en daar leek het bij te blijven, omdat de bezoekers amper kansen kregen. In blessuretijd was het toch nog raak voor Ajax. Linda Bakker scoorde en voorkwam zo de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van trainer Benno Nihom.

Ondanks het puntenverlies staat Ajax wel bovenaan in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben vier punten na twee duels. Sc Heerenveen en Excelsior Barendrecht zijn de naaste belagers met drie punten. Die teams hebben nog wel een duel tegoed.

Op vrijdag won PSV al met 5-0 van VV Alkmaar, wat na het verlies op de openingsdag de eerste zege van het seizoen is. FC Twente ging met 4-2 ten onder bij PEC Zwolle. Heerenveen klopte het nog puntloze Achilles'29 met 6-2.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Eredivisie