Kasper Dolberg kan binnenkort zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax maken. De spits komt maandag in actie voor de beloften en is waarschijnlijk fit genoeg voor de thuiswedstrijd van woensdag tegen AEK Athene in de Champions League.

"Als het maandag goed gaat met Kasper, is de kans aanwezig dat hij in de selectie voor het duel met AEK zit", zei trainer Erik ten Hag vrijdag op zijn persconferentie voor het thuisduel met FC Groningen van zaterdag.

Dolberg kampt al sinds de voorbereiding met een kwetsuur aan zijn buikwand. De twintigjarige Deen wacht daardoor nog steeds op zijn eerste minuten van het seizoen.

Klaas-Jan Huntelaar stond door de afwezigheid van Dolberg in negen van de tien officiële wedstrijden in de basis en maakte doorgaans een goede indruk. De 35-jarige spits, normaal gesproken tweede keus, kwam tot dusver acht keer tot scoren.

Dolberg, die vorig seizoen al elf competitiewedstrijden miste vanwege een voetblessure, speelt maandag met Jong Ajax tegen Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie.

'Groningen maakt goede indruk'

Waar Ajax kan terugkijken op een goede start van het seizoen, is FC Groningen dramatisch aan de Eredivisie begonnen. De ploeg van trainer Danny Buijs verloor drie van de eerste vier wedstrijden en is terug te vinden op de zestiende plek.

Ten Hag vindt niet dat Groningen op dit moment staat waar het hoort. "Groningen maakt een goede indruk, al is dat nog niet in het aantal punten tot uiting gekomen. Wij zijn wel goed begonnen en willen graag het goede gevoel van voor de interlandperiode weer oppakken."

De wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen begint zaterdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De Amsterdammers staan na vier speelronden op de tweede plek in de Eredivisie met tien punten, twee minder dan koploper PSV.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie