Alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie gaan komend weekend gewoon door. De politiebonden hebben vrijdag een akkoord over een nieuwe cao bereikt.

Een aantal duels zou mogelijk niet doorgaan door een staking van de politie, die al langer voor een betere cao streed. Alle acties zijn door het akkoord van de baan.

Donderdag werd al bekend dat acht van de negen Eredivisie-wedstrijden ook bij een staking door zouden gaan. Alleen achter AZ-Feyenoord stond een vraagteken, maar ook het duel in het AFAS Stadion wordt dus gewoon afgewerkt.

Hetzelfde geldt voor de volledige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie, waar tot het politieakkoord over vrijwel alle wedstrijden nog onzekerheid was. Alleen van SC Cambuur-Telstar was zeker dat het sowieso zou doorgaan.

De politie had "de heftigste acties ooit" aangekondigd vanaf vrijdag 18.00 uur tot zondag 23.59 uur. De bonden riepen hun achterban op om dan alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen.

KNVB blij met akkoord

De KNVB is blij dat alle wedstrijden gewoon doorgaan en prijst de samenwerking tussen clubs en gemeentes, die al inspeelden op het mogelijk ontbreken van politie bij de westrijden van komend weekend.

"Door de clubs, gemeentes, supporters en politie is de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt aan alternatieven om in deze situatie toch te kunnen laten spelen. Gelukkig blijken deze nu niet nodig te zijn, maar deze samenwerking stemt ons sowieso heel optimistisch", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen.

De vijfde Eredivisie-speelronde begint zaterdag om 18.30 uur met De Graafschap-VVV-Venlo en ADO Den Haag-PSV. In de Keuken Kampioen Divisie staan vrijdagavond om 20.00 uur al acht van de tien wedstrijden op het programma.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie