Valencia-aanvaller Denis Cheryshev is vrijgesproken van dopinggebruik. Het Spaanse antidopingagentschap (AEPSAD) heeft zijn onderzoek naar de 27-jarige Rus gesloten.

"Dit besluit is medegedeeld aan de voetballer, het Russische antidopingagentschap en het mondiale antidopingagentschap (WADA)", meldt een woordvoerder van het AEPSAD donderdag aan persbureau Reuters.

Cheryshev deelde via Twitter een brief van het Spaanse antidopingagentschap. Daarin staat onder meer dat er "geen tekenen van onwetmatig gedrag zijn gevonden".

Eerder deze week werd bekend dat de AEPSAD een onderzoek was gestart naar Cheryshev. De aanleiding was een interview met de vader van de aanvaller, die beweerde dat zijn zoon in aanloop naar het WK was geïnjecteerd met een groeihormoon om te herstellen van een blessure.

Denis Cheryshev heeft altijd ontkend dat hij verboden middelen heeft gebruikt. De Russische voetbalbond sprak na het interview van een misverstand en zei dat de voormalige speler van Real Madrid een toegestane bloedplasmatherapie had gehad.

Cheryshev maakte vier goals op WK in eigen land

Cheryshev was deze zomer bij het WK in eigen land een van de uitblinkers bij Rusland. Het gastland haalde verrassend de kwartfinales, mede door vier goals van de aanvaller.

Cheryshev eindigde als gedeeld tweede op de topscorerslijst, achter de Engelsman Harry Kane (zes goals).

De Rus wordt dit seizoen door Villarreal verhuurd aan Valencia.