Chievo Verona heeft drie punten aftrek en een boete van 200.000 euro gekregen voor gerommel met de boekhouding. De club komt nu op min twee te staan en is daarmee logischerwijs de nieuwe hekkensluiter in de Serie A.

Chievo Verona speelt sinds 2008 in de Serie A, waarin het afgelopen seizoen op de dertiende plaats eindigde.

Voorzitter Luca Campedelli en de overige bestuursleden hebben de laatste jaren via illegale transacties de financiële positie van hun club gunstiger doen lijken, om op die manier de licentie voor de Serie A te behouden.

Volgens de aanklager had Chievo onder meer spelers aan Cesena verkocht, waarbij met de transfersommen gerommeld werd. De winst zou op papier groter dan in werkelijkheid zijn, om zo een florissanter beeld te krijgen.

Aftrek van vijftien punten als mogelijke straf

Italiaanse media noemden woensdag een aftrek van vijftien punten als mogelijke straf, maar het bleef beperkt tot 'slechts' drie punten.

Voorzitter Campedelli werd bovendien voor drie maanden geschorst en de adviseurs Piero Campedelli, Giuseppe Campedelli, Michele Cordioli en Antonio Cordioli zijn voor twee weken uitgesloten.

Chievo haalde in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen een schamel punt. De ploeg van trainer Lorenzo D'Anna speelde alleen thuis tegen Empoli doelpuntloos gelijk (0-0).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A