Het is door de mogelijke politiestaking van komend weekend onzeker of alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie door kunnen gaan.

De KNVB laat woensdag weten dat bij een daadwerkelijke staking uit veiligheidsoverwegingen mogelijk een streep door een aantal duels in het betaald voetbal gaat. De bond heeft nauw contact met de clubs en gemeentes.

"Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zo veel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden", meldt de KNVB woensdag in een verklaring.

De politie gaat mogelijk vanaf vrijdag in staking in de strijd voor een betere cao. Agenten komen tijdens een staking alleen bij noodgevallen in actie, maar zijn dus afwezig bij voetbalwedstrijden.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid stapte dinsdag naar de rechter in de hoop een politiestaking te voorkomen. De vakbonden gaven eerder geen gehoor aan zijn verzoek om de acties af te blazen.

In de Eredivisie staan komend weekend onder meer ADO Den Haag-PSV (zaterdag om 18.30 uur), Ajax-FC Groningen (zaterdag om 20.45 uur) en AZ-Feyenoord (zondag om 12.15 uur) op het programma.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!