Het Spaanse antidopingagentschap is een onderzoek gestart naar Valencia-aanvaller Denis Cheryshev, die deze zomer op het WK vier treffers voor gastland Rusland maakte.

"Het onderzoek wordt momenteel uitgevoerd door het Spaanse antidopingagentschap. De resultaten zullen worden gedeeld met het WADA", meldt het mondiale antidopingbureau dinsdag in een verklaring aan het Russische persbureau Sputnik.

De aanleiding voor het dopingonderzoek is een interview met de vader van Cheryshev, die vorig jaar beweerde dat zijn zoon bij de Spaanse club Villarreal was geïnjecteerd met een groeihormoon om te herstellen van een blessure.

De Russische voetbalbond sprak toentertijd over een misverstand. Denis Cheryshev zou een toegestane bloedplasmatherapie hebben gehad.

Tijdens het WK van afgelopen zomer in Rusland meldde de bond diverse keren dat alle spelers van het gastland dopingvrij waren, maar het Russische antidopingagentschap sprak na het toernooi toch nog met Cheryshev en diens vader, en rapporteerde dit aan de internationale autoriteiten.

Minister maakt zich geen zorgen

Volgens de Russische minister van Sport Pavel Kolobkov is er geen reden tot zorg na het nieuwe onderzoek in Spanje. "Ik denk dat alles snel opgelost zal zijn", zei hij dinsdag.

Cheryshev eindigde op het WK als gedeeld tweede op de topscorerslijst, achter de Engelsman Harry Kane (zes goals). Mede door zijn vier treffers bereikte Rusland verrassend de kwartfinales, waarin Kroatië na strafschoppen te sterk was.

De aanvaller wordt dit seizoen door Villarreal aan Valencia verhuurd.