Hakim Ziyech heeft Marokko met een doelpunt aan een overwinning in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup geholpen. De Ajacied maakte zaterdagavond de eerste treffer in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Malawi.

Ziyech opende al in de derde minuut de score voor Marokko. De middenvelder kwam razendsnel op aan de linkerkant en schoof de bal in de verre hoek.

Drie minuten voor rust verdubbelde Youssef En-Nesyri de marge. Na een prachtige assist door het midden gaf de aanvaller van Leganés het laatste zetje.

En-Nesyri bepaalde twaalf minuten voor tijd ook de eindstand. Ditmaal schoot hij een voorzet vanaf de linkerkant binnen, al kreeg hij daarbij de hulp van Charles Swini. De doelman van Malawi liet de bal onder zijn lichaam door glippen.

Enkele minuten voor de 3-0 maakte Noussair Mazraoui zijn debuut voor Marokko. De rechtsback van Ajax verkoos onlangs een interlandloopbaan voor de 'Leeuwen van de Atlas' boven het Nederlands elftal.

Naast Ziyech begonnen oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi en voormalig PSV'er Nordin Amrabat in de basis bij de thuisploeg. Ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat bleef de hele wedstrijd op de bank.

Eerste zege Marokko in kwalificatie Afrika Cup

De overwinning op Malawi betekende de eerste zege voor Marokko in de kwalificatie voor de Afrika Cup. In juni vorig jaar verloor de ploeg van bondscoach Hervé Renard met 1-0 in en tegen Kameroen.

Marokko bezet de tweede plaats in groep B. Kameroen, dat zich eerder op de dag bij het debuut van bondscoach Clarence Seedorf blameerde tegen de Comoren (1-1), gaat met vier punten aan de leiding. De beste twee landen in elke poule plaatsen zich voor de Afrika Cup van 2019.