Dusan Tadic heeft zijn land Servië vrijdagavond een overwinning in de Nations League bezorgd. De aanvaller van Ajax maakte tegen Litouwen de enige goal (0-1). Italië begon met een gelijkspel tegen Polen (1-1).

Tadic maakte vlak voor rust de 0-1 uit een strafschop. Tien minuten voor tijd kreeg hij de kans om Servië op 0-2 te zetten, maar zijn tweede strafschop miste hij. De inzet werd gekeerd door Ernestas Setkus, die eerder bij ADO Den Haag onder de lat stond.

Tadic miste onlangs ook al een penalty voor Ajax. Dat was aan het begin van de wedstrijd tegen Dynamo Kiev, waarin Ajax om een plek in de groepsfase van de Champions League streed. Ook toen had de gemiste penalty geen grote gevolgen, want Ajax plaatste zich voor de groepsfase.

In dezelfde poule speelden Roemenië en Montenegro gelijk (0-0).

Jorginho behoedt Italië voor nederlaag

In Bologna begon Italië de Nations League met een gelijkspel tegen Polen. Piotr Zielinski zette de Polen voor rust op voorsprong en pas tien minuten voor tijd maakte Jorginho gelijk door een strafschop te benutten.

Italië plaatste zich niet voor het laatste WK en is onder de nieuwe bondscoach Roberto Mancini op zoek naar eerherstel. Polen deed wel mee aan het WK, maar kwam niet verder dan de groepsfase.

Rusland trekt goede lijn door

Rusland, dat tijdens het WK nog verrassend tot de kwartfinales was gekomen, trok die goede lijn tegen Turkije door. Het won met 1-2. Met een harde volley zette Denis Cheryshev Rusland in de eerste helft op voorsprong (0-1), kort voor rust maakte Serdar Aziz gelijk.

Een paar minuten na rust maakte Artem Dzyuba de winnende voor Rusland: 1-2.

Albanië won met 1-0 van Israël. Na 55 minuten maakte Taulant Xhaka de enige treffer. Verder wonnen de Faeröer Eilanden met 3-1 van Malta en speelde Azerbeidzjan gelijk tegen Kosovo (0-0).