Bondscoach Age Hareide van Denemarken heeft Ajax-middenvelder Lasse Schöne opgeroepen voor de wedstrijd van zondag in de Nations League tegen Wales.

Schöne ontbrak woensdag, net als de andere vaste internationals, in de vriendschappelijke ontmoeting met Slowakije (3-0 verlies). Denemarken trad aan met een veredeld amateurteam, omdat de Deense bond met de A-keuze overhoop lag over sponsorcontracten.

Een definitieve oplossing voor het conflict is er nog niet, maar de Deense bond en de internationals bereikten wel een akkoord over een voorlopige cao-overeenkomst. Daardoor kan Denemarken zondag tegen Wales wel het sterkste elftal opstellen.

Kasper Dolberg, eveneens van Ajax, is niet opgeroepen omdat hij nog niet fit is. Dat geldt ook voor Feyenoord-aanvaller Nicolai Jörgensen. Aanvoerder Christian Eriksen, Viktor Fischer en Nicolai Boilesen (spelers met een verleden bij Ajax) zijn ook opgeroepen voor de ontmoeting met Wales.

Tegen Wales zitten bondscoach Hareide en assistent Jon Dahl Tomasson ook weer op de bank. Het duo werd tegen Slowakije vervangen door oud-international John 'Faxe' Jensen, omdat de DBU de ploeg niet wilde laten leiden door een coach die de spelers niet zelf had geselecteerd.

De wedstrijd tussen Denemarken en Wales in groep 4 van divisie B in de Nations League begint zondag om 18.00 uur in Aarhus. Donderdagavond wonnen de Welshmen in dezelfde groep al met 4-1 van Ierland.