Benfica, een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League, heeft krachtig alle beschuldigingen over mogelijke corruptie ontkend. Volgens voorzitter Luis Filipe Vieira zijn de recente aantijgingen nergens op gebaseerd

"We gaan onze reputatie op een compromisloze manier verdedigen. Er bestaat geen enkel bewijs, ook niet indirect, wat Benfica zou kunnen belasten", aldus Vieira.

Portugese aanklagers stelden eerder deze week Benfica en drie juridische medewerkers van de club in staat van beschuldiging. De aanklacht bevat een lange lijst van misdrijven, waaronder corruptie en illegale inzage van vertrouwelijke rechtbankdocumenten in computerbestanden.

Een rechter moet nog beslissen of de zaak van het Openbaar Ministerie tegen de club en/of de drie personeelsleden in behandeling wordt genomen. Het onderzoek kan nog wel even duren.

De Portugese voetbalbond laat op basis van de informatie van het parket een eigen onderzoek uitvoeren. Een mogelijke straf zou kunnen zijn dat Benfica wordt uitgesloten van de Portugese competitie.

Voorzitter verdachte in andere corruptiezaak

Preses Vieira is niet van onbesproken gedrag. Hij werd eerder dit jaar formeel als verdachte aangemerkt in een andere corruptiezaak, die los van Benfica staat.

Benfica komt op 23 oktober op bezoek in Amsterdam. Ajax speelt op 7 november de uitwedstrijd in Lissabon.

De tweevoudig winnaar van de Europa Cup I eindigde vorig jaar als tweede in de Portugese competitie.