Denemarken heeft de schade woensdag beperkt gehouden in de memorabele oefenwedstrijd tegen Slowakije. De Scandinaviërs verloren met een fantasie-elftal met 'slechts' 3-0 in Bratislava.

Denemarken stond halverwege op een 2-0-achterstand door doelpunten van Adam Nemec (11e minuut) en Albert Rusnak (37e minuut), waarna het na rust 3-0 werd dankzij een eigen goal van Adam Fogt (79e minuut).

De Denen speelden met zaalvoetbalinternationals en spelers uit lagere klassen. De bekendste naam was Christian Offenberg, die momenteel met vijf doelpunten uit zes wedstrijden topscorer van de tweede divisie is.

De A-internationals van Denemarken weigerden mee te doen in verband met een zakelijk conflict met de nationale bond DBU.

DBU wil Slowakije schadevergoeding betalen

Doordat Denemarken niet in de sterkste samenstelling aantrad, wil de Deense bond Slowakije een schadevergoeding betalen wegens verminderende inkomsten. Sinds dat eerste bekend werd, kostten de toegangskaarten nog slechts 1 euro.

Door toch op te komen dagen, probeerde de DBU sancties van de UEFA te voorkomen. In het ergste geval zou de Europese voetbalbond het land kunnen uitsluiten van deelname aan het EK van 2020.

Denemarken speelt zondag in Aarhus in de Nations League tegen Wales. De verwachting is dat het conflict dan nog niet opgelost is.

John Jensen werd eerder al bereid gevonden om als interim-bondscoach op te treden. De bond wilde bondscoach Age Hareide en diens assistent John Dahl Tomasson geen wedstrijd laten leiden met spelers die ze niet geselecteerd hebben.