Paris Saint-Germain-aanvaller Kylian Mbappé heeft een schorsing van drie competitiewedstrijden gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart vrijdag in de uitwedstrijd tegen Nîmes Olympique (2-4-zege).

De negentienjarige Fransman werd in de blessuretijd van de tweede helft uit het veld gestuurd, nadat hij zijn tegenstander Teji Savanier een duw had gegeven als reactie op een eerdere overtreding.

Mbappé, die pas voor het eerst in zijn loopbaan een rode kaart ontving, toonde na afloop opvallend genoeg geen berouw voor zijn actie.

“Nee, ik heb er geen spijt van. En als het nog een keer was gebeurd, had ik het weer gedaan. Ik wil wel mijn verontschuldigingen aanbieden aan de supporters en de rest, maar ik kan dit niet tolereren", zei hij.

"Als de bal wordt gespeeld, zijn er geen problemen. Maar hier is er geen intentie om de bal te spelen. Ach, het maakt niet uit. Ik ga naar de tuchtcommissie en ga mezelf verdedigen. Ik vind dat het niet thuishoort op een voetbalveld, maar goed. De scheidsrechter heeft zijn beslissing genomen en wij moeten daar boven staan."

Nog wel verantwoordelijk voor 2-3

Mbappé was vlak voor het incident nog wel verantwoordelijk voor de 2-3 en zorgde er zodoende mede voor dat Paris Saint-Germain zonder puntenverlies bleef in de Franse Ligue 1.

De buitenspeler mist door zijn schorsing de wedstrijden tegen Saint-Étienne, Rennes en Reims, maar kan wel over twee weken in actie komen als zijn club de groepsfase van de Champions League opent tegen Liverpool.

Mbappé kende afgelopen zomer in Rusland een uiterst succesvol WK. Hij pakte met Frankrijk niet alleen de wereldtitel, maar werd ook nog eens uitgeroepen tot grootste talent van het toernooi.

Paris Saint-Germain gaat aan kop in Frankrijk met twaalf punten uit vier wedstrijden, gevolgd door Dijon en Toulouse met beide negen punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Ligue 1