De Deense voetbalbond DBU wil Slowakije een schadevergoeding betalen wegens verminderende inkomsten, nu de Scandinaviërs woensdag in een oefeninterland met een fantasie-elftal in Bratislava gaan spelen.

De A-internationals van Denemarken weigeren mee te doen in verband met een zakelijk conflict met de nationale bond.

Hoe hoog het bedrag uitvalt is nog niet bekend. Sinds de Slowaakse fans weten dat de Denen niet in de gebruikelijke samenstelling aantreden kosten de toegangskaarten nog slechts 1 euro.

Denemarken speelt met zaalvoetbalinternationals en spelers uit lagere klassen. De bekendste naam is de dertigjarige Christian Offenberg, die momenteel met vijf doelpunten uit zes wedstrijden topscorer is van de tweede divisie.

Door toch op te komen dagen probeert de DBU sancties van de UEFA te voorkomen. In het ergste geval zou de Europese voetbalbond het land kunnen uitsluiten van deelname aan het EK van 2020.

Zondag in Nations League tegen Wales

Denemarken speelt zondag in Aarhus in de Nations League tegen Wales. De verwachting is dat het conflict dan nog niet is opgelost.

John Jensen werd eerder al bereid gevonden om als interim-bondscoach op te treden. De DBU wilde bondscoach Age Hareide en zijn assistent John Dahl Tomasson geen wedstrijd laten leiden met spelers die ze niet geselecteerd hebben.

De Deense vrouwenploeg boycotte in oktober een interland tegen Zweden wegens een conflict met de DBU over wedstrijdpremies. De UEFA bestrafte het team met een reglementaire nederlaag van 3-0 en een boete van circa 20.000 euro.

De DBU kreeg bovendien een waarschuwing dat Deense teams voor langere tijd zouden worden uitgesloten als er nogmaals een wedstrijd van een nationale ploeg zou worden afgezegd.