Gianni Infantino is donderdag als eregast aanwezig bij de afscheidsinterland van Wesley Sneijder in Amsterdam tegen Peru. De voorzitter van de FIFA heeft een uitnodiging van de recordinternational van het Nederlands elftal geaccepteerd.

Sneijder neemt in de Johan Cruijff ArenA in zijn 134e en laatste interland afscheid van het Nederlands elftal en van de supporters.

Naast Infantino zitten ook tal van nationale en internationale voetbalcoryfeeën en minister Bruno Bruins van Medische Zorgen en Sport op de tribune.

Sneijder wil als kersverse ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation een zogeheten Cruyff Court laten aanleggen in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos.

De 34-jarige Utrechter heeft van de KNVB al 10.000 euro ontvangen voor dat project, maar hij hoopt bij wijze van 'afscheidsgebaar' op meer donaties.

Sneijder trainde woensdag voor het eerst mee

Sneijder trainde woensdagochtend achter gesloten deuren voor het eerst mee met Oranje. Hij sloot op verzoek van bondscoach Ronald Koeman pas dinsdagavond aan bij de selectie, waar de anderen zich maandag al meldden.

Sneijder deed net als de overige 24 spelers woensdagmiddag ook mee aan de tweede training van de dag en dat was zijn laatste oefensessie bij Oranje.

Nederland-Peru begint donderdag om 20.45 uur in de waarschijnlijk met 35.000 toeschouwers gevulde Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Tobias Stieler.

Sneijder heeft een basisplaats, maar zal na ongeveer een uur spelen met de aanvoerdersband om zijn arm naar de kant worden gehaald.

Nederland gaat na de oefenwedstrijd tegen Peru zonder Sneijder toewerken naar de start van de Nations League, zondag in het Stade de France in Saint-Denis, nabij Parijs, tegen wereldkampioen Frankrijk.