José Pekerman stopt als bondscoach van Colombia. De 68-jarige Argentijn heeft de Colombiaanse voetbalbond gemeld zijn contract niet te verlengen.

Pekerman had Colombia zes jaar lang onder zijn hoede. Hij loodste de Zuid-Amerikanen naar zowel het WK van 2014 als het WK van afgelopen zomer.

Colombia bereikte in Brazilië knap de kwartfinales (nederlaag tegen Brazilië), maar werd in Rusland al in de achtste finales uitgeschakeld door Engeland.

"Het was een persoonlijke beslissing. We vinden het jammer dat hij gaat. Wij danken José voor alles wat hij voor het Colombiaanse voetbal gedaan heeft'', aldus Ramón Jesurún, voorzitter van de Colombiaanse bond.

Reyes komende twee oefenwedstrijden op de bank

Interim-coach Arturo Reyes zit de komende twee oefenwedstrijden tegen Venezuela (vrijdag) en Argentinië (volgende week dinsdag) op de bank.

De Colombiaanse bond gaat niet in op namen van opvolgers. Volgens de krant El Tiempo zijn Guus Hiddink en de Argentijnen Gerardo Martino en Néstor Lorenzo (assistent van Pekerman) in beeld.

Pekerman was in het verleden ook de keuzeheer van Argentinië en had tevens de leiding over de Chileense topclub Colo-Colo en de Mexicaanse grootmacht Tigres.