Denemarken speelt het oefenduel in Slowakije woensdag met zaalvoetballers en spelers uit de lagere divisies van het land. Door een hoogoplopend financieel conflict boycotten de vaste internationals de wedstrijd.

De vaste nationale ploeg van Denemarken ruziet al een tijd met de bond DBU over een collectieve arbeidsovereenkomst. Het geschil gaat vooral over individuele sponsorcontracten van spelers die zouden botsen met geldschieters van de nationale bond.

Omdat er nog steeds geen oplossing is gevonden, weigerden de internationals het oefenduel met Slowakije en de Nations League-wedstrijd tegen Wales op zondag te spelen. Vanwege grote financiële consequenties kan de DBU de wedstrijden niet afzeggen of uitstellen.

Dinsdagavond maakte de bond een lijst van 24 spelers bekend die bereid zijn om de wedstrijden te spelen. Het gaat om voetballers uit de tweede, derde en vierde divisie van het land en vijf zaalvoetbalinternationals.

De bekendste naam is de dertigjarige Christian Offenberg, die momenteel met vijf goals uit zes duels topscorer is van de tweede divisie in Denemarken.

De spelers waren al aangekomen in Bratislava op het moment dat de DBU de selectie publiceerde. Ze zullen geen interviews geven rondom de wedstrijd tegen Slowakije.

Deense vrouwen boycotten vorig jaar wedstrijd

Oud-international John 'Faxe' Jensen werd eerder al bereid gevonden om als interim-bondscoach op te treden. De DBU wilde bondscoach Age Hareide en zijn assistent John Dahl Tomasson geen wedstrijd laten leiden met spelers die ze niet geselecteerd hebben.

In oktober vorig jaar boycotte de Deense vrouwenploeg een interland tegen Zweden wegens een conflict met de DBU over wedstrijdpremies. De UEFA bestrafte het team met een reglementaire nederlaag van 3-0 en een boete van circa 20.000 euro.

Bovendien kreeg de DBU een waarschuwing dat Deense teams voor langere tijd zouden worden uitgesloten als er nogmaals een wedstrijd van een nationale ploeg zou worden afgezegd.

Het oefenduel Slowakije-Denemarken begint woensdag om 20.45 uur. De aftrap van Denemarken-Wales in Aarhus is zondag om 18.00 uur.